Get Adobe Flash player

Szennyvízberuházás

Hirdetés

Magyar Államkincstár

Hirdetés

Művelődésiház

Egészségügyi ellátás

Megemlékezés

kolontar_vo...
Image Detail

Helyi vállalkozások

HírlevélMa 2018. február 23., péntek, Alfréd napja van. Holnap Mátyás napja lesz.
Címlap Védőnői szolgálat

Korszerű berendezéseket kapott a kolontári védőnői szolgálat

A támogatás a vörösiszap sújtotta település összes lakóját segíti.

2011. február 17-én, csütörtökön a kolontári egészségházban adta át az Ökumenikus Segélyszervezet a BÁV – Bizományi Kereskedőház és Záloghitel Zrt. 1,4 millió forintos adományából vásárolt, a térségi védőnői szolgálat korszerűsítéséhez szükséges egészségügyi felszereléseket. A pénzadomány fele a BÁV őszi aukcióján gyűlt össze, melyet a vállalat megduplázott s így lett a végösszeg közel másfélmillió forint. A BÁV kötelességének érezte, hogy segítsen és azt minél közvetlenebb, kézzel fogható és a helyi lakosok számára, minél hasznosabb formában tegye, ezért döntöttek a két települést is kiszolgáló csecsemőgondozói ellátás eszközfejlesztése mellett.

Az adomány részét képezi többek között egy magzati szívhangvizsgáló készülékek, szűrőaudiométerek, vérnyomásmérő, látásvizsgáló eszközök, csecsemőmérleg, faliszekrény, vércukorszintmérő, pelenkázó asztal valamint az adminisztrációs feladatok ellátásához szükséges számítógép és multifunkcionális nyomtató.

Délceg Lászlóné, a térségi védőnői szolgálat vezetője az eseményen elmondta, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet – külön az egészségügyet érintően is – már számtalanszor segített hathatósan. A jelenlegi támogatás azért különleges, mert a kolontári és devecseri Csecsemőgondozói Szolgálat – közösségi jellegű – támogatása a vörösiszap által sújtott településeken élő összes család gyermekeinek magasabb színvonalon történő egészségügyi ellátását segíti.

 

2015.02.01-től Kolontár településen a védőnői feladatokat Simonné Boros Adrienn látja el.

Rendelési idő:

Minden hónap első és harmadik keddjén 8:00-10:00 közt a kolontári orvosi rendelőben.